Over Ilonka

Toen ik als 8-jarig meisje een schoolconcert mocht bijwonen van twee zusjes die dwarsfluit en viool speelden, wist ik het meteen: ik wilde ook fluit spelen! Het blinkende instrument en de stralende, betoverende klank lieten mij niet meer los. En nu, 24 jaar later, ben ik nog steeds verliefd.

Ik ben grotendeels opgegroeid in Limburg waar zo ongeveer ieder dorp een eigen orkest heeft. Naast dwarsfluitles speelde ik wekelijks, samen met mijn moeder die klarinet en later saxofoon speelde, bij de plaatselijke harmonie. We repeteerden voor uitvoeringen, concoursen en natuurlijk voor carnaval! Ik vond het heerlijk om muziek te maken met gelijkgestemden.

Na het behalen van mijn Hafabra-muziekdiploma's werd ik fanatiek en deed ik mee aan muziekconcoursen zoals het Prinses Christina Concours en het Benelux Fluitconcours. Een kwartiertje oefenen werd een half uur, een half uur werd een uur, een uur werd een hele dag. Uiteindelijk deed ik auditie voor het conservatorium en werd ik aangenomen.

Ik studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam en piccolo aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Al vanaf het begin van mijn studies gaf ik zowel thuis les, als les aan verschillende muziekscholen. Sinds 2014 geef ik voornamelijk privéles.

Meer over mij als uitvoerend musicus: www.ilonkakolthof.com